Naardenplant

Navigatie

Assortiment

Weergave: miniaturen | lijst
Toon: Alles of alleen: Bamboes | Bomen | Buxus | Coniferen | Fruitbomen | Haagplanten | Heesters | Heide | Kleinfruit | Klimplanten | Klimrozen | Kruiden | Leibomen | Mediterrane planten | Siergrassen | Struikrozen | Varens | Vaste planten
Letter: Alles of alleen: a | b | c | d | e | f | g | h | i | j | k | l | m | n | o | p | q | r | s | t | u | v | w | x | y | z

Kruiden

AA!!!!!!!!!!

ASSORTIMENT KAN VARIEREN, PLANTEN DIE IN RUSTIG SEIZOEN NIET AANWEZIG ZIJN KUNNEN NATUURLIJK TEN ALLE TIJDEN WORDEN BESTELD !.

Allium schoenoprasum (Bieslook)

Allium schoenoprasum (Bieslook)

Vers gesneden heerlijk in salades, kaasgerechten, eiergerechten, soepen, sauzen en aardappelgerechten. Kan ook gedroogd worden, eetlustopwekkend, in winter goede bron aan vitamine C.

Anethum graveolens (Dille)

Anethum graveolens (Dille)

Heerlijk bij visgerechten, kaas, gehakt, tomaten,en voor inleg van augurken, in beperkte mate gebruiken. Thee helpt bij spijsverteringsproblemen.

Angelica archangelica (Engelwortel)

Verzacht (indien meegekookt) de zure smaak van rabarber. Huismiddel; gekookte wortels tegen spijsverteringsstoornissen.

Anthriscus cerefolium (Kervel)

Versgehakt blad in soepen, salades, kruidenmengsels, en bij eier-, vis-, vlees- en kipgerechten. Thee werkt vochtafdrijvend, bloedzuiverend.

Apium graveolens (Selderij)

Apium graveolens (Selderij)

Sterk smaakmaker in soepen en sauzen. Ook lekker in kaasgerechten. Sap (met kokend water gemengd) werkt vochtafdrijvend en tegen koorts. Niet meer dan een glas per dag drinken.

Artemisia abisinthuim (Absint)

Spaarzaam gebruiken, geeft een bijzondere smaak aan wild en gevogelte. Gebruik voor drankbereidingen. Eetlustopwekend.

Artemisia abrotanum (Citroenkruid)

Artemisia abrotanum (Citroenkruid)

Spaarzaam gebruiken, lekker bij salades en vis- en kipgerechten.

Artemisia dracunculus (Dragon)

Artemisia dracunculus (Dragon)

Blad en jonge topjes voor salades, vlees en gevogelte, vis en in kruidenazijn. Voor kruidenboters en bij de inmaak. Eetlustopwekkend en pijnverzachtend.

Chamaemelum nobile/ Anthemis nobilis (Roomse Kamille)

Vooral gebruikt voor de thee, die kalmerend werkt. Spoelmiddel voor diverse klachten, zoals; kiespijn, haar- en huidklachten en maagklachten.

Foenicum vulgare (Venkel)

Knol is lekker in soep, maar niet teveel. Loof is te gebruiken bij vissaus. Zaden bij het koken van vis. Thee van zaden helpt bij krampen, ontstoken ogen en maagklachten.

Gallium odorata

Gallium odorata

Lievevrouwebedstro

Hyssopus officinalis (Hyssop)

Hyssopus officinalis (Hyssop)

Stengeltopjes en blaadjes voor de bloei plukken. Lekker in sauzen, vleesgerechten en salades. Een heet aftreksel helpt bij verkoudheid en ontstekingen aan de luchtwegen.

Lavendula officinalis (Lavendel)

Lavendula officinalis (Lavendel)

Wordt wel bij visgerechten gebruikt. Lekker in kruidenboters. Thee werkt zenuwstillend.

Levisticum officinalis (Lavas/Maggieplant)

Levisticum officinalis (Lavas/Maggieplant)

Gebruik blad in soepen, vleesgerechten, sauzen en bij gevogelte. Spaarzaam gebruiken. Wortelaftreksel werkt bij aandoeningen aan blaas en nieren.

Melissa officinalis (Citroenmelisse)

Melissa officinalis (Citroenmelisse)

Vanwege de citroensmaak heerlijk in vis- en vleesgerechten, salades en kruidenboters. Thee van blad helpt bij hoofdpijn. Rustgevend en algemeen versterkend.

Mentha piperita (Pepermunt)

Mentha piperita (Pepermunt)

Vers en gedroogd blad in salades, soepen, sauzen en kruidenazijn. Thee werkt eetlustopwekend en bij darmstoornissen. Kauwen op blad verdrijft slechte adem.

Origanum vulgare (Marjolein)

Origanum vulgare (Marjolein)

Geeft een bijzondere smaak aan vlees, vis en gevogelte, in soepen en sauzen en bij aardappelgerechten. Thee van blad helpt bij maag- en darmklachten.

Petroselinum crispum (Peterselie)

Petroselinum crispum (Peterselie)

Zeer vitaminerijk. Veel gebruikt in soepen, saucen, bij groenten, vlees- en visgerechten. Thee werkt vochtafdrijvend en bij aandoeningen aan de urineweg.

Rosamarinus officinalis (Rozemarijn)

Rosamarinus officinalis (Rozemarijn)

Gedroogd blad voor soepen, sauzen, bij lamsvlees, wild- en kaasgerechten. Ook bij bonen. Thee van blad werkt zenuwstillend.

Ruta graveolens (Wijnruit)

Ruta graveolens (Wijnruit)

Gedroogd blad wordt in soepen en sauzen gebruikt. Ook voor vlees- en eiergerechten. Geeft een aparte, wat bittere smaak. Als thee kalmerend en vochtafdrijvend.

Salvia officinalis (Salie)

Salvia officinalis (Salie)

Blad bij varkensvlees, vis, in sauzen, kruidenboters en bij tomaten. Eetlustopwekend en bloedreinigend. Thee helpt tegen tandvleesontsteking.

Satureja montana (Winterbonenkruid)

Satureja montana (Winterbonenkruid)

Het blad is lekker bij tuinbonen (meegekookt) en versnipperd bij augurken, vlees, vis- en eiergerechten. Thee bevordert de nachtrust.

Thymus vulgare (Thym)

Thymus vulgare (Thym)

Gedroogd en vers blad in allerlei gerechten, ook in rauwkost. Niet te veel gebruiken. Thee verhelpt kriebelhoest en helpt bij darmklachten.