Weergave: | miniaturen | lijst |
Toon: | Alles of alleen: Bamboes | Bomen | Buxus | Coniferen | Fruitbomen | Haagplanten | Heesters | Heide | Kleinfruit | Klimplanten | Klimrozen | Kruiden | Leibomen | Mediterrane planten | Siergrassen | Struikrozen | Varens | Vaste planten |
Letter: | Alles of alleen: a | b | c | d | e | f | g | h | i | j | k | l | m | n | o | p | q | r | s | t | u | v | w | x | y | z |
Ribes Jonkheer van Tets
Rode bes sappige, zoetzuur, grote trossen, zeer vroeg en prima van smaak. Het enige ras dat ook geschikt is voor de teelt onder glas.
Rosamarinus officinalis (Rozemarijn)
Gedroogd blad voor soepen, sauzen, bij lamsvlees, wild- en kaasgerechten. Ook bij bonen. Thee van blad werkt zenuwstillend.
Rubus Schonemann
Matig grote framboos, zwak zuur met een sterk arome, laat rijpend. Is zeer geschikt voor verwerking.
Rubus Thornfree
Zeer sappige braam met een aromatische vrucht en hoge opbrengst, rijpend in september. Geschikt voor directe consumptie en voor verwerking. Een gemakkelijk en populair ras. Let op Stekelloos !.
Rubus `Thornless Evergreen`
Braam met sappige vrucht, eind september rijpend met een hoge opbrengst. Deze bekende braam is naast directe consumptie prima geschikt voor verwerking, kan ook in de diepvries. Let op Stekelloos en groenblijvend !.
Ruta graveolens (Wijnruit)
Gedroogd blad wordt in soepen en sauzen gebruikt. Ook voor vlees- en eiergerechten. Geeft een aparte, wat bittere smaak. Als thee kalmerend en vochtafdrijvend.